Ændring af status for et produkt til "trukket tilbage" vil fjerne det fra alle salgsordrer, der ikke har underdokumenter, dvs. leveringsnoter.
Vigtigt: TILBAGETRÆKNING AF ET PRODUKT ER EN GLOBAL HANDLING, dvs. på tværs af alle sæsoner.
Hvis du har solgt produktet og har underdokumenter på salgsordrer på tværs af flere sæsoner, eller produceret et produkt i tidligere sæsoner, vil du IKKE kunne trække produktet tilbage fra de relevante/tilknyttede salgsordrer.
Hvis dette er tilfældet, bør du overveje blot at fjerne produkter fra de salgsordrer og/eller gøre produktet usynligt.
Tip: Bemærk, hvis du allerede har linket produktets salgsordre mængder til produktionsordrer via PRODUKTIONSANALYSE og/eller leveret og/eller faktureret det - vil produktet ikke 'trække sig tilbage' fra disse specifikke salgs-/produktionsordrer.
Hvis du har oprettet en produktionsordre direkte fra PRODUKTIONSBOG UD/BOG IND, vil produktionsordren ikke blive påvirket, men produktet vil blive trukket tilbage fra ALLE salgsordrer
Hvorfor trække et produkt tilbage?
Funktionen 'tilbagetræk' er en præ-produktionsfunktion.
Hvis du går på markedet og ikke når minimumsgrænserne/ikke kan tage produktet i produktion af en anden grund; kan du trække det tilbage før du opretter produktionsordrer.
Fra Produktkalkulation søg efter det produkt, du vil trække tilbage
Rul til bunden af siden og vælg [Tilbagekaldt]
Du præsenteres for en dialog - er du sikker? Hvis ja, klik [OK]
Tilbagekaldt-boksen er nu valgt, klik [Gem]
Du vender derefter tilbage til listevisningen, hvor produktlinjen nu er rød, og kolonnen 'T' er RØD
Ved at klikke på kolonneoverskriften "tilbagekaldt" sorteres så du nemt kan se tilbagekaldte produkter.
I Salgsordreskærmen vil du se linjen er krydset ud
Hvis du genudskriver ordrebekræftelsen, vil du se, at den er ændret til at vise den oprindelige ordremængde og den bekræftede ordremængde med det tilbagekaldte produkt krydset ud
For de Klassiske PDF'er vil det eksporteres som nedenfor:
For de *NYE* PDF'er vil det eksporteres som nedenfor:
Hvis du vil fjerne produktet permanent fra salgsordren, skal du klikke på det røde kryds og gemme
Tip: Hvis produktet ikke har 'trukket sig tilbage' fra Salgsordren (ingen linje i Salgsordren), skal du kontrollere dine produktionsordrer og fjerne fra disse dokumenter
Nu skal du opdatere produktet
Åbn PRODUKTET og klik på HANDLINGER og vælg OPDATER ORDRES TILBAGEKALDT STATUS
Status for produktet vil blive opdateret på tværs af alle salgsordrer
Fra Produktkalkulationslistevisning, for at fjerne Tilbagekaldte produkter fra visning fjern via [Vælg/Flyt/Filter]
Ved hjælp af rullemenuen klik på VÆLG/FLYT/FILTER
og fjern derefter markeringen INKLUDER : TILBAGEKALDT