Funkcja 'Cofnij przesłanie ZO' pozwoli Ci przenieść zamówienia sprzedaży przesłane przez portal z powrotem do statusu oczekiwania na ilości / wybór, a następnie ponownie wysłać wybór do kupującego za pomocą nowego linku do portalu, aby dokonał poprawek i ponownie przesłał.
Ostrzeżenie: Po utworzeniu poddokumentów dla przesłanych zamówień lub po powiązaniu ilości zamówień sprzedaży z zamówieniem produkcyjnym w module Analiza Produkcji, nie będziesz mógł wykonać tej akcji.
Przejdź do widoku listy wyborów, gdzie będą wymienione wszystkie przesłane portale:
Dla zamówienia portalowego, które chcesz cofnąć, kliknij menu stosowane > wybierz 'Cofnij przesłanie ZO'
Potwierdź, czy chcesz kontynuować, klikając 'Tak, Kontynuuj'
Zamówienie sprzedaży utworzone dla tego przesłanego zamówienia portalowego zostanie oznaczone jako nieaktywne w Twoim systemie:
w widoku listy wyborów, wpis będzie miał usunięty oryginalny link do portalu, ale ilości zamówienia pozostaną.
Będziesz musiał ponownie wysłać nowy wpis do klienta, aby ponownie uzyskać dostęp do portalu za pomocą nowego linku i przesłać zaktualizowane zamówienie
Wskazówka: Jeśli ikona koperty do wysłania e-maila do kupującego jest wyszarzona, oznacza to, że data wygaśnięcia jest przeszła. Edytuj wybór, aby zwiększyć liczbę dni, aby data wygaśnięcia wyboru była w przyszłości.
Następnie otrzymają e-mail z nowym linkiem:
Będą mogli kontynuować poprawianie/dodawanie do swojego zamówienia od miejsca, w którym przerwali, i przesłać nowe zamówienie zgodnie z wymaganiami. Ich pierwotny wybór produktów i ilości zostaną zachowane.