Nie możesz usunąć Klienta, jednak możesz uczynić go NIEAKTYWNYM. Ta akcja usunie rekord klienta z widoku listy.
Wskazówka: Aby jednocześnie dezaktywować wielu klientów, dostępna jest funkcja masowego działania na żądanie w Zedonk. Skontaktuj się z [email protected] po więcej szczegółów.
Przejdź do modułu Klienci
Zlokalizuj i otwórz rekord Klienta
Dezaktywuj rekord
Zapisz
Wskazówka: Jeśli chcesz ponownie aktywować rekord klienta, usuń filtr 'Aktywny' na swoim widoku listy, aby wyświetlić wszystkie nieaktywne rekordy, otwórz nieaktywną nazwę klienta (wszystkie nieaktywne rekordy są przekreślone), klikając na nią, następnie zaznacz pole 'Aktywny' i Zapisz.