Możesz utworzyć i przypisać status „Wstrzymany” dla swoich klientów. To zdefiniuje, co użytkownicy mogą, a czego nie mogą robić podczas przetwarzania zamówień dla klienta z aktywnym statusem „Wstrzymany”.
Ostrzeżenie: Użytkownicy muszą mieć nadane uprawnienia dostępu do systemu, aby utworzyć listę statusów „Wstrzymany” w ustawieniach.
Wybierz [+ Dodaj], aby utworzyć
Wprowadź nazwy i warunki statusu wstrzymania
Opcje:
- Zezwól na nowe zamówienia - zezwól na tworzenie nowych zamówień dla klienta z wybranym statusem wstrzymania
- Zezwól na zatwierdzanie zamówień - zezwól na zatwierdzanie zamówień dla klienta z wybranym statusem wstrzymania
- Zezwól na edycję notatek dostawy i biletów odbioru - zezwól na edytowanie notatek dostawy i biletów odbioru dla klienta z wybranym statusem wstrzymania
- Zezwól na nowe notatki dostawy i bilety odbioru - zezwól na tworzenie nowych notatek dostawy i biletów odbioru dla klienta z wybranym statusem wstrzymania
- Zezwól na wysyłkę notatek dostawy i biletów odbioru - zezwól na wysyłkę notatek dostawy i biletów odbioru dla klienta z wybranym statusem wstrzymania