Po zablokowaniu Zlecenia Produkcyjnego, nie można go edytować ani zmieniać, a tylko Użytkownicy z przyznanym uprawnieniem mogą je odblokować
Ostrzeżenie: Zlecenia mogą być blokowane/odblokowywane tylko wtedy, gdy użytkownik ma odpowiednie uprawnienia systemowe. Jeśli nie masz do tego dostępu, Ty lub Twój administrator systemu będzie musiał to zrobić. Aby przyznać uprawnienia systemowe: Ustawienia Ogólne - Zarządzanie Użytkownikami - Uprawnienia Użytkowników